Herfsttaart

Bloemenwereld.be

Bloemschikken met Marie-José

Herfsttaart

Benodigdheden

Groen steekschuim (=oasis) in taartvorm

bolmos

bananenblad

hortensiabloem

gedroogde appelschijfjes of

Gedroogde sinaasappelschijfjes

Koper of gouddraad of lint

Lange krammen

Taartschaal opvoet

Appeltjes in wax

Gedroogde zwam

Spelden

Werkwijze

  • Op voorhand ga je de appeltjes waxen.

Hoe doe je dit?

  • Neem een oud potje, doe hierin wax (kaarsvet). Laat dit smelten op een zacht vuurtje. Indien de wax wat witter moet zijn, voeg al roerend bloem toe.
  • Steek de appeltjes op een stokje en als de was gesmolten is. Draai met het appeltje in de wax. Prik het stokje in een overschot isimo om de wax te laten stollen. Wil je meer wax op de appeltjes rol de appeltjes dan nogmaals door de wax.

 

  • Neem de taartvorm, je gaat deze droog gebruiken. Neem een stuk bananenblad en meet de hoogte af. Hiervoor neem je de hoogte van de taartvorm + 1cm. Je steekt het stuk bananenblad vast met 2 spelden, 1 speld bovenaan en 1 onderaan. Bedek zo de rand van de taartvorm. Vervolgens neem je een stuk bolmos, maak het bolmos onderaan zuiver. Maak kleine stukjes van het bolmos en verdeel dit over de taartvorm. Het bolmos steek je vast met lange krammen. Van de hortensiabloem gaan we kleine tuiltjes maken en deze samenbinden met binddraad. Steek de tuiltjes willen keurig in de taart. Vul nu de gaatjes op met de appelschijfjes of sinaasappelschijfjes of beide. Schik de appeltjes in groepjes hier en daar in de taart.

 

  • Als laatste gaan we koperdraad rond de taart doen. Hoe doe je dit? Je doet de draag 1 maal zeer strak rond de taart. Maak de draad vast door deze rond elkaar te draaien.

 

  • Vervolgens ga je de draad ongeveer 10 maal rond de taart draaien, steeds er voor zorgen dat de draad goed is aangespannen. Op het laatste maak je het einde van de draad vast het restje van het begin van de draad.

Foto's