Rozentintentaart

Bloemenwereld.be

Bloemschikken met Marie-José

Rozentintentaart

Benodigdheden

Taartenschaal

3 aspidistrablad

1 tak trosroosjes

3 takken hypericum

Krammen

Rond steekschuim (klein)

5 roosjes

2 roze gerbera’s

Groene sprietjes

sierspelden

Werkwijze

  • nat steekschuim op de zijkant leggen, en de steel van een aspidistrablad in het steekschuim steken en het blad rond het steekschuim draaien, vastzetten met een kram.
  • Het steekschuim terug plat leggen.
  • Het volgende aspidistrablad in de lengte in 2 snijden. Zo een helft gaan we nu leggen op de plaats waar het blad het laagst is. Zo leggen we 2 stukken. Je steekt de steel door het vorige blad en zorg dat je een punt krijgt. Je zet dit vast met een sierspeld, en vervolgens het 2e stuk.
  • Nu ga je werken in groepen. Als de groep rond de rand klaar zij, heb ik hier de andere helft van het aspidistrablad tussen verwerkt. Als laatste gaan we nu in het midden een klein verhoog maken. Je snijdt de rozen wat langer af, draai het laatste halve stuk rond deze roosjes enplaats hetin het midden. De aspidistrablaadjes kan je steeds vastzetten met een kram. Nu steek je wat groen tussen de hoogste roosjes.
  • De rest van mijn trosroosjes heb ik verwerkt in de zijkant,om zo een effect te creëren dat de roosjes verder naar beneden gaan.
  • Rond het stuk heb ik nog wat sierspelden verwerkt.

Foto's