Boeket in wolrand

Bloemenwereld.be

Bloemschikken met Marie-José

Boeket in wolrand

Benodigdheden

Bol wol ( hevige kleur)

Kartoncirkel van 25cm

6 stukken pookdraad

Brede plakband

8 rozen of

6 rozen en gipskruid of

3 anthriums en 1 tak fonteingras

 

Afwerking achemillia of 5 takken fonteingras

Werkwijze

  • Maak een kartoncirkel van 25cm doorsnee, laat nu een rand van 4,5 cm en maak nu een binnencirkel. Binnencirkel van 16 cm.
  • Neem de pookdraad, buig er ongeveer 5cm in een rechte hoek. Zorg dat alle draden even lang zijn. Neem nu twee draden samen de haken wijzen naar links en rechts en plak de haken vast op het karton. Doe dit op 3 plaatsen.

 

  • Neem nu een lang stuk wol en knoop de uiteinden aan elkaar. Neem de draad dubbel en vorm een lus, rond de rand. Draai de dubbele draad rond de rand. Indien je gaat werken met twee kleuren laat je wat ruimte tussen de wol. Als de draad op is, neem dan een volgend stuk draad en werk steeds met een dubbele draad., zorg wel dat de knoopjes aan de onderzijde zijn van de rand.

 

  • Nu gaan we een boeketje maken. Verwijder alle blaadjes van de rozen. Maak nu een compact boeketje van de 8 rozen. De middelste roos, iets hoger steken dan de anderen . Of je kan een boeketje maken door 6 rozen te combineren met gipskruid. Of je kan 3 anthuriums nemen en leg deze voorzichtig op de bollenrand en in het midden steek je een tak fonteingras. Bind het boeketje samen met wat koord, geen ijzerdraad.

 

  • Steek het boeketje door de wolrand. Opvullen, ofwel kan je werken met fonteingras dat je naast het boeketje verwerkt. Je kan ook het fonteingras steken buiten de rand, zodat het gras onder de rand uitkomt. Een ander model kan je werken met een boeketje van rozen en onder de wolrand laat je de bloempjes uitkomen van de achemilla. Als laatste bind je alles samen met een stuk woldraad.

 

  • Ideeën : je kan een wolrand maken in één kleur. Ook kan je werken met 2 kleuren. Wat ook mooi is, is een rand met lichtkleurige dikke koord en er wat donkere koord door verwerkt. Raffia is zeker ook een materiaal dat zeer geschikt is.

Foto's