Zomerwrap 2008

Bloemenwereld.be

Bloemschikken met Marie-José

Zomerwrap 2008

Benodigdheden

groen steekschuim

Conische schaal

Prikker + fix

Nietjesmachien

Waxflowers

3 gerbera’s

Ledervaren

10 aspedistrabladen

Binddraad nr 0,6

Werkwijze

  • Steekschuim laten opvullen met water.
  • Prikker vastzetten in de schaal en het steekschuim erop vastprikken. De hoeken van de oasis schuin afsnijden.
  • Een aspedistrablad nemen de steel eraf snijden en ook de harde nerf onderaan wat wegsnijden. Leg het blad dubbel gevouwen in de lengte rond de blok oasis en niet het begin en einde vast aan elkaar. Neem een volgend blad snij de steel en de harde nerf weg. Plooi het blad dubbel in de lengte, hou de vouw naar beneden en de opening naar boven. Niet het begin van de blad vast ergens op het vorig blad en leg dit losjes rond het vorig blad en niet het uiteinde ergens anders vast op het vorig blad. Werk in een cirkel en verwerk de aspedistrabladen. Hou rekening met de grote van de schaal. Als de schaal goed gevuld is met het aspedistablad, starten we met het opvullen van het steekschuim.
  • Vul nu de zijkanten en de bovenkant op met kleine takjes van de ledervaren. Alle blaadjes van e ledervaren, ga je verwerken als bedekking van de oasis. Werk zeer kort met het groen.
  • Vervolgens neem je de gerbera, snij de stengel af ongeveer op 8cm. Neem een stuk ijzerdraad nr 0,6 dikte. Steek de ijzerdraad juist in de bloem vanonder naast de steel, leg de draad naast de steel, tot beneden, maak een boog onderaan en ga langs de andere zijde een stuk naar boven en draai nu de draad rond de steel. Doe dit met de 3 gerbera’s. Verdeel de 3 bloemen over de oasis. Neem de waxflowers, maak er kleine boeketjes van en steek deze op enkele plaatsen tussen de openingen van de aspedistrabladen. Verwerk ook wat waxflowers tussen de gerbera’s.
  • Voor welke gelegenheid te gebruiken ?
  • Staat heel mooi op een communietafel. Je kan het stuk nog versieren met witte strikjes.
  • Met Pasen kan je perfect kleine eitjes er tussen plaatsen.

Foto's